sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Exercițiu antitero în Marea Neagră

Exercițiu antitero în Marea Neagră

de Redacția Dotto

Operațiune specială internațională în Marea Neagră. O navă cu teroriști, care naviga pe rute neregulate nu a răspuns la sistemul de identificare automată și a fost luată cu asalt de scafandri de luptă români, americani și britanici.

Este scenariul unui exercițiu care a avut loc în largul mării. Scafandri militari se antrenează, pe litoralul românesc, pentru a răspunde atacarilor din aer și din apă care amenință securitatea navigatiei sau a conductelor petroliere.

Nava suspectă capturată de militarii de la Operatiuni Speciale s-a aflat în largul Mării Megre la doar câțiva kilometri de Constanța. Un elicopter de luptă a furnizat imagini scafandrilor din grupul tactic, iar infiltrarea la bordul navei s-a făcut după un atac simultan din aer și de pe mare.

La operațiune au participat mai multe șalupe de mare viteza, cu 6 grupe de scafandri de asalt, care s-au apropiat de nava suspectă, ce avea motoarele turate la maximum. Soldații s-au urcat pe puntea navei, au securizat zona de desant, iar apoi poziționat strategic pe punțile vaporului.

După ce au neutralizat soldații inamici, scafadri militari au preluat puntea de comandă. Din aer au fost permanent supravegheați de un lunetist pregătit să intervină în orice moment.

A doua grupă de militari a cercetat nava cap-coadă din elicopter și a identificat toți teroriștii. Aeronava a aterizat apoi la punct fix.

Nava inamică ce a fost capturată de militari a fost oprită în mare liberă în aproximativ o oră de la inițierea misiunii. Prin astfel de exerciții, NATO transmite Rusiei că România este apărată, că aliații sunt uniți și vor lucra împreună pentru respingerea oricărui atac. Scafandrii de luptă sunt trupele de elită ale Marinei Militare și sunt convocați în misiuni sensibile, identitatea lor fiind secretă. Este și motivul pentru care nu vedeți chipurile.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult