Exercițiu de evacuare medicală la MK

Exercițiu de evacuare medicală la Mihail Kogălniceanu. Armata americană a trimis zeci de medici militari specializați în operațiuni aeriene de evacuare a răniților și terapie intensivă, dar și chirurgi, ortopezi și urgentiști.

Împreună cu militarii români, dar și specialiști din Turcia, cu toții se antrenează pentru a scoate răniții din teatrele de război și trimiterea lor în spitale din toată Europa. Avioanele de transport Hercules pe care le utilizează armata americană au aterizat ieri dimineață la Mihail Kogălniceanu. Acestea au rolul de a transporta soldații răniți la spitale.

Planurile pe timp de luptă prevăd ca cei răniți să fie transportați la Rammstein în Germania, iar cei care necesită intervenții complicate să fie transportați peste ocean, în Statele Unite. Militarii americani au însă capacitatea de a ridica și spitale de campanie la sol. Medicii Escadrilei de Evacuare Medicală fac aici triajul răniților și cheamă avioane de transport si intervenție dacă este nevoie. Exercițiile de război care se desfășoară zilele acestea la Mihail Kogălniceanu și care presupun îngrijirea răniților au rolul de a spori capacitatea de cooperare între armatele aliate în cazul unui real conflict.

Forțele americane, forțele participante ale NATO și forțele partenere vor fi astfel antrenate să opereze împreună și gata să răspundă oricărei amenințări. Este un pas important pentru a asigura o capacitate de spitalizare pregatită oricând și gata de transport în sprijinul Armatei Statelor Unite în Europa, Africa și spațiul NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…