miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate EXERCIȚIU. Marea Neagră, ca un teatru de război

EXERCIȚIU. Marea Neagră, ca un teatru de război

de Redacția Dotto

Marea Neagra se transformă în teatru de război.

O mie de militari români și străini, 10 nave de război, elicoptere, scafandrii specializați în distrugerea minelor marine și drone subacvatice americane au început ample manevre militare în Marea Neagră. Totul se întâmplă în cadrul exercițiului Poseidon 2023, unul dintre cele mai complexe antrenamente multinaționale de nivel tactic.

Minele marine sunt ucigașii tăcuți ai mărilor. Sunt încărcături explozive uriașe, amplasate sub apa, care detonează la contact. Deflagrația este devastatoare pentru orice navă militară sau civilă, spun specialiștii. O știu cel mai bine scafandrii EOD specializați în distrugerea minelor marine. Ei coboară sub apa, caute bombele și le distrug. În cadrul exercițiului „Poseidon 2023”, scafandrii EOD români își vor putea testa capacitățile de reacție în cazul în care au de-a face cu o mină marină descoperită în largul mării.

„Poseidon 2023” a debutat oficial în Portul Constanța și timp de o săptămână va urmări creșterea nivelului de interoperabilitate între structurile participante, precum și  nivelul de pregătire al Forțelor Navale Române pentru misiunile NATO. Pe parcursul exercițiului se vor pune în aplicare tactici de luptă NATO în mediu maritim, terestru și aerian.

Manevrele militare adună în aceeași misiune  militari din mai multe țări.  Romanii se vor antrena alături de americani, bulgari, belgieni, turci și francezii. Poseidon 2023” va fi  condus de către Comandamentul Flotei. Pe mare se vor desfășura secvențe complexe de antrenament precum comunicații navale, manevre și evoluții, respingerea atacului aviației inamice și menținerea vitalității navelor. Centrul de greutate va fi însă axat pe lupta contra minelor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult