Exim Bank SUA: șapte miliarde de dolari pentru centrala nucleară de la Cernavodă
HomeActualitateExim Bank SUA: șapte miliarde de dolari pentru centrala nucleară de la Cernavodă
Actualitate - Breaking news - sâmbătă 5 decembrie 2020

Exim Bank SUA: șapte miliarde de dolari pentru centrala nucleară de la Cernavodă

Kimberly Reed, președintele Exim Bank USA, care ar urma să finanțeze România cu circa miliarde de dolari pentru programul nuclear vine luni în România, și va vizita centrala de la Cernavodă.

Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-o postare pe pagina sa de facebook:

Excelența Sa Ambsadorul SUA în România Adrian Zuckerman, prezent în vizită de lucru în județul Mehedinți, a anunțat o veste bună pentru România. Kimberly Reed, Președinte al EXIM Bank, sosește luni în România. Vom avea o serie de întâlniri de lucru pentru a discuta pe marginea proiectelor de investiții pe care le vom face în țara noastră în domeniul energiei și infrastructurii. De asemenea, vom face o marți o vizită la centrala de la Cernavodă.

Excelența Sa Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman a subliniat faptul că relația dintre SUA și România este una foarte bună și prin viitoarele colaborări țara noastră va beneficia de ajutor financiar pe proiecte importante de infrastructură. De asemenea, Excelența Sa a spus că România are un potențial economic uriaș, este un loc foarte bun pentru investitori, nu doar pentru cei din SUA, ci din toată lumea. Dar a atras atenția că există unele legi care trebuie schimbate, pentru a ajuta la dezvoltarea economică.

Îmi doresc ca parteneriatul economic România – SUA să ajungă din urmă și chiar să întreacă parteneriatul militar, care este un exemplu de cooperare româno – american„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Elevi constănţeni admiși la Universitatea Oxford!

Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța se mândrește cu doi elevi, Vergelea…