Expoziția de pictură și grafică „Atelier 2023”

Descoperă arta la Expoziția de pictură și grafică „Atelier 2023”, organizată de Centrul Cultural „Teodor T. Burada”. Expoziția va avea loc în perioada 26 mai – 15 iunie la Biblioteca Județeană Constanța.

Publicul iubitor de artă și frumos este invitat să admire lucrările elevilor de la clasa de pictură și grafică a profesoarei Ioana Călinescu de la Centrul ,,Teodor T. Burada”. A devenit o tradiție, încă din anul 2015, ca la sfârșitul anului școlar să se organizeze o expoziție cu cele mai bune lucrări ale tuturor cursanților clasei de pictură și grafică.

Cu această ocazie, aceștia se vor evalua, se vor cunoaște mai bine și se vor prezenta publicului. Fiecare cursant adult va prezenta o lucrare înrămată, iar cei mici vor prezenta câte două lucrări format A3. Pe lângă acestea, cursanții vor prezenta și lucrarea – examen de sfârșit de an școlar, o lucrare ce va demonstra măiestria și creativitatea fiecăruia.

Într-un cadru festiv, se vor înmâna diplome de participare și se vor prezenta participările la concursuri naționale sau internaționale, precum și invitațiile la expoziții naționale:

Constanța – cinci elevi la expoziția ,,Orizonturi citadine’’;
Craiova – opt elevi la expoziția ,,Femeia, inspirație artistică – 8 Martie, cu un album de artă;
Craiova – 10 elevi la expoziția ,,Eminesciana” – editia a III-a;
Craiova – 5 copii la expoziția ,,În așteptarea Crăciunului”;
Craiova – 10 elevi la expoziția Salonul de Iarnă 2022;
Iași – Chișinău – 24 elevi la concursul ,,Iarna la fereastra mea” (organizat de Asociația ,,Pleiadis” România – Republica Moldova), cu 11 premii I, 7 premii II, 6 premii III;

Va urma expoziția copiilor de 1 Iunie, la Craiova, unde participă 16 cursanți care vor primi si un album de artă cu toți participanții la expoziție.

Vernisajul expoziției este programat vineri, 26 mai 2023, ora 16.30, astfel că iubitorii de artă și frumos sunt invitați să fie alături de cursanții clasei de pictură și grafică a profesorului Ioana Călinescu din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, să-i cunoască și, nu în ultimul rând, să le aprecieze munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…