Expoziție temporară de ceasuri

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, dar și cu susținerea Consiliului Județean Constanța, organizează expoziția temporară ”Bijuteriile Timpului”.

Grupând 86 de piese de colecție, ceasuri de buzunar, de masă și de șemineu, ceasuri de perete și tablouri cu ceas, expoziția oferă vizitatorilor o perspectivă deosebită a evoluției orologeriei în secolele XVIII-XX, care ilustrează rafinamentul deosebit ce a însoțit acest mesteșug de-a lungul timpului.

Colecția însumează ceasuri provenite din ateliere și manufacturi din Franța, Elveția sau Germania, unele din ele fiind piese lucrate pe comandă specială pentru România. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă invită să nu pierdeți timpul și să vizitați expoziția temporară de ceasuri, prezentată în perioada 29 iulie – 1 octombrie 2022, vernisajul urmând a avea loc vineri, 29 iulie, ora 13.00, la sediul din Piața Ovidiu nr. 12 Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…