vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate F. Ovanesian: “Locatarii de pe Ștefan cel Mare sunt binecuvântați”

F. Ovanesian: “Locatarii de pe Ștefan cel Mare sunt binecuvântați”

de Ileana Gheorghiu

De doi ani așteaptă constănțenii refacerea străzii Ștefan cel Mare din Constanța. Și încă mai au de îndurat. Lucrările vor mai întârzia încă cel puțin un an. În timp ce oamenii spun că s-au săturat că calce prin mocirlă, city managerul Constanței consideră că ei ar fi binecuvântați.

În vara anului trecut, Primăria Constanța anunța că începe lucrările de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare. Prezenta atunci și un proiect ambițios și promitea că artera va deveni sută la sută pietonală, va avea fântâni arteziene, mobilier urban modern, cafenele și mai multe oaze spații verzi. În aprilie anul acesta, proiectul trebuia finalizat. Doar că lucrurile nu au mers conform contractului, iar acum pe stradă nu mai lucrează nimeni. Excavatorul galben lăsat în mijlocul noroiului este dovada clară că șantierul stă pe loc.

Antreprenorul a amânat finalizarea lucrărilor pentru data de 3o iunie 2o23 și a dat vina pe compania de apă care trebuia să termine de înlocuit țevile de sub stradă înainte de a se monta pavajul. Regia de Apa a finalizat intervențiile de multă vreme, dar pe stradă nu au continuat lucrările de reabilitare. Majoritatea constănțenilor spun că și-au pierdut complet speranța că strada va fi reparată.

Locatarii înoată în noroi la fiecar ploaie, iar puținele magazile care au mai rămas deschise pe stradă sunt în pragul falimentului.

În ciuda evidenței și a nemulțumirii oamenilor, city managerul Constanței, Felicia Ovanesian, spune că oamenii care locuiesc pe Ștefan cel Mare sunt binecuvântați.

Proiectul pentru modernizarea străzii Ștefan cel Mare valoareză 90 de milioane de lei. Administrația locală a accesat acești bani din fonduri europene. Dacă lucrarea nu va fi finalizată în termenul stabilit prin contract, Constanța va pierde fondurile.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult