Home Tehnologie & Media Tehnologie Facebook va combate dezinformarea COVID-19 direct cu notificări către utilizatori
Tehnologie - Actualitate - miercuri 16 decembrie 2020

Facebook va combate dezinformarea COVID-19 direct cu notificări către utilizatori

Facebook va combate dezinformarea COVID-19 direct cu notificări către utilizatori

Facebook va combate dezinformarea COVID-19 prin a trimite notificări direct utilizatorilor care partajează sau comentează postările COVID-19 care încalcă termenii și condițiile companiei, potrivit unui raport al Fast Company.

Această nouă caracteristică funcționează astfel: dacă un utilizator interacționează cu o postare care a fost eliminată ulterior. Facebook îi trimite utilizatorului o notificare prin care îi spune că postarea a fost eliminată. Dacă utilizatorul dă click pe notificare, va fi redirecționat la o pagină de destinație cu o captură de ecran a postării și o scurtă explicație a motivului pentru care a fost eliminată. Pagina de destinație va conține, de asemenea, linkuri către resursele și acțiunile educaționale COVID-19, cum ar fi dezabonarea grupului care a postat-o.

Abordarea modificată a celor de la Facebook ajunge aproape la un an de la inceputul pandemie – puțin cam târziu. De asemenea, acestea nu se aplică postărilor care ulterior au etichete de verificare a faptelor. Asta înseamnă că dezinformarea mai puțin periculoasă are încă posibilitatea de a se răspândi.

Facebook a acționat lent pe baza dezinformării pe care compania nu o consideră periculoasă. Deși teoriile conspirației despre vaccinurile COVID-19 s-au răspândit de luni de zile. Facebook a început să elimine dezinformarea vaccinului COVID-19 doar în decembrie. Întrebarea acum este: nu cumva este prea puțin și prea târziu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Tornadă suprinsă în zona plajei Vadu, din Constanța

O tornadă a fost filmată, în această seară, în județul Constanța, în zona plajei de la Vad…