Facebook va combate dezinformarea COVID-19 direct cu notificări către utilizatori

Facebook va combate dezinformarea COVID-19 prin a trimite notificări direct utilizatorilor care partajează sau comentează postările COVID-19 care încalcă termenii și condițiile companiei, potrivit unui raport al Fast Company.

Această nouă caracteristică funcționează astfel: dacă un utilizator interacționează cu o postare care a fost eliminată ulterior. Facebook îi trimite utilizatorului o notificare prin care îi spune că postarea a fost eliminată. Dacă utilizatorul dă click pe notificare, va fi redirecționat la o pagină de destinație cu o captură de ecran a postării și o scurtă explicație a motivului pentru care a fost eliminată. Pagina de destinație va conține, de asemenea, linkuri către resursele și acțiunile educaționale COVID-19, cum ar fi dezabonarea grupului care a postat-o.

Abordarea modificată a celor de la Facebook ajunge aproape la un an de la inceputul pandemie – puțin cam târziu. De asemenea, acestea nu se aplică postărilor care ulterior au etichete de verificare a faptelor. Asta înseamnă că dezinformarea mai puțin periculoasă are încă posibilitatea de a se răspândi.

Facebook a acționat lent pe baza dezinformării pe care compania nu o consideră periculoasă. Deși teoriile conspirației despre vaccinurile COVID-19 s-au răspândit de luni de zile. Facebook a început să elimine dezinformarea vaccinului COVID-19 doar în decembrie. Întrebarea acum este: nu cumva este prea puțin și prea târziu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Ziua Aromânilor, sărbătorită în Piața Ovidiu

23 mai este, de câțiva ani încoace, ziua în care este sărbătorită în România, dar și în al…