Home Externe Facebook va interzice postările despre negarea Holocaustului
Externe - 2 săptămâni în urmă

Facebook va interzice postările despre negarea Holocaustului

Facebook va interzice postările care neagă sau denaturează Holocaustul și va începe să-i îndrume pe oameni către surse autoritare dacă caută informații despre genocidul nazist.

CEO-ul Mark #Zuckerberg a anunțat noua politică luni, în ultima încercare a companiei de a lua măsuri împotriva teoriilor conspirației și dezinformării înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Decizia vine pe fondul unui impuls al supraviețuitorilor Holocaustului din întreaga lume, care au condus o campanie în această vară care l-a îndemnat pe Zuckerberg să elimine postările de respingere a Holocaustului de pe site-ul de social media.

Coordonată de Conferința privind revendicările materiale evreiești împotriva Germaniei, campania #NoDenyingIt a postat zilnic un videoclip pe #Facebook pentru a încuraja eliminarea grupurilor, paginilor și postărilor care neagă Holocaustul, scrie euronews.com

Facebook a spus că noua politică „este susținută de creșterea bine documentată a antisemitismului la nivel global și de nivelul alarmant de ignoranță cu privire la #Holocaust, în special în rândul tinerilor”.

„De mulți ani, am lucrat cu comunități din întreaga lume pentru a ne ajuta să înțelegem cum se exprimă ura, inclusiv antisemitismul online”.

Zuckerberg a declarat luni într-o postare pe blog că este de părere că noua politică atinge „echilibrul corect” în trasarea liniilor dintre ceea ce este și nu este un discurs acceptabil.

„Gândirea mea a evoluat pe măsură ce am văzut date care arată o creștere a violenței antisemite, la fel ca și politicile noastre mai ample privind discursurile de ură”.

„M-am luptat cu tensiunea dintre exprimarea libertății de exprimare și prejudiciul cauzat de minimizarea sau negarea groazei Holocaustului”, a scris Zuckerberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică și

Trump acuză Pfizer că a amânat anunțul privind succesul vaccinului său anti-Covid până după alegerile din SUA

Pfizer a anunțat luni că vaccinul său experimental are o eficiență de peste 90% în preveni…