Home Externe Facebook va interzice postările despre negarea Holocaustului
Externe - miercuri 11 noiembrie 2020

Facebook va interzice postările despre negarea Holocaustului

Facebook va interzice postările despre negarea Holocaustului

Facebook va interzice postările care neagă sau denaturează Holocaustul și va începe să-i îndrume pe oameni către surse autoritare dacă caută informații despre genocidul nazist.

CEO-ul Mark #Zuckerberg a anunțat noua politică luni, în ultima încercare a companiei de a lua măsuri împotriva teoriilor conspirației și dezinformării înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Decizia vine pe fondul unui impuls al supraviețuitorilor Holocaustului din întreaga lume, care au condus o campanie în această vară care l-a îndemnat pe Zuckerberg să elimine postările de respingere a Holocaustului de pe site-ul de social media.

Coordonată de Conferința privind revendicările materiale evreiești împotriva Germaniei, campania #NoDenyingIt a postat zilnic un videoclip pe #Facebook pentru a încuraja eliminarea grupurilor, paginilor și postărilor care neagă Holocaustul, scrie euronews.com

Facebook a spus că noua politică „este susținută de creșterea bine documentată a antisemitismului la nivel global și de nivelul alarmant de ignoranță cu privire la #Holocaust, în special în rândul tinerilor”.

„De mulți ani, am lucrat cu comunități din întreaga lume pentru a ne ajuta să înțelegem cum se exprimă ura, inclusiv antisemitismul online”.

Zuckerberg a declarat luni într-o postare pe blog că este de părere că noua politică atinge „echilibrul corect” în trasarea liniilor dintre ceea ce este și nu este un discurs acceptabil.

„Gândirea mea a evoluat pe măsură ce am văzut date care arată o creștere a violenței antisemite, la fel ca și politicile noastre mai ample privind discursurile de ură”.

„M-am luptat cu tensiunea dintre exprimarea libertății de exprimare și prejudiciul cauzat de minimizarea sau negarea groazei Holocaustului”, a scris Zuckerberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.