marți, 25 iunie, 2024
Home Externe Facebook va interzice postările despre negarea Holocaustului

Facebook va interzice postările despre negarea Holocaustului

de Andrei Cernat

Facebook va interzice postările care neagă sau denaturează Holocaustul și va începe să-i îndrume pe oameni către surse autoritare dacă caută informații despre genocidul nazist.

CEO-ul Mark #Zuckerberg a anunțat noua politică luni, în ultima încercare a companiei de a lua măsuri împotriva teoriilor conspirației și dezinformării înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Decizia vine pe fondul unui impuls al supraviețuitorilor Holocaustului din întreaga lume, care au condus o campanie în această vară care l-a îndemnat pe Zuckerberg să elimine postările de respingere a Holocaustului de pe site-ul de social media.

Coordonată de Conferința privind revendicările materiale evreiești împotriva Germaniei, campania #NoDenyingIt a postat zilnic un videoclip pe #Facebook pentru a încuraja eliminarea grupurilor, paginilor și postărilor care neagă Holocaustul, scrie euronews.com

Facebook a spus că noua politică „este susținută de creșterea bine documentată a antisemitismului la nivel global și de nivelul alarmant de ignoranță cu privire la #Holocaust, în special în rândul tinerilor”.

„De mulți ani, am lucrat cu comunități din întreaga lume pentru a ne ajuta să înțelegem cum se exprimă ura, inclusiv antisemitismul online”.

Zuckerberg a declarat luni într-o postare pe blog că este de părere că noua politică atinge „echilibrul corect” în trasarea liniilor dintre ceea ce este și nu este un discurs acceptabil.

„Gândirea mea a evoluat pe măsură ce am văzut date care arată o creștere a violenței antisemite, la fel ca și politicile noastre mai ample privind discursurile de ură”.

„M-am luptat cu tensiunea dintre exprimarea libertății de exprimare și prejudiciul cauzat de minimizarea sau negarea groazei Holocaustului”, a scris Zuckerberg.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult