Fântâna Dragonilor

Fântâna Dragonilor este abandonată de autorități și vandalizată de suporterii echipei de la malul mării. Construită în anii 50 de deținuții politic, fântâna dintre blocuri are acum pereții desenați cu graffiti, din zidărie au început să se desprindă bucăți întregi de tencuială, iar gunoaiele sunt peste tot.

Cea mai mare fântână arteziană din România, Fântâna Dragonilor este dată uitării. Deși ar trebui să fie printre cele mai cunoscute puncte de atracție din oraș, puțini sunt cei care știu de existența ei, ori unde se află.

Lăsată în paragină, fântâna a fost redecorată de suporterii echipei Farul Constanța.

În timp ce vârstnicii care locuiesc în zonă își amintesc cu nostalgie cum arăta fântâna în vremurile ei bune și privesc acum pereții desenați cu graffiti, cei mai tineri se întreabă cum ar arăta aceasta dacă ar fi acum funcțională.

Reprezentanții primăriei spun că spațiul va fi reamenajat și igienizat de către angajați ai DSP, dar nu aduc în discuție probabilitatea reabilitării fântânii și nici faptul că, suporterii echipei de la malul mării au desenat-o cu graffiti, ba mai mult, în evidențele Primăriei Constanța este încadrată la “mobilier urban”.

În ultimul bazin al fântânii, angajații primăriei Constanța au amenajat un loc de joacă pentru copii și câteva băncuțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Este nevoie de ajutor pentru refugiați!

Sprijinul pentru ucraineni continuă la Pavilionul din Constanța. 2 tiruri cu produse de ig…