Fără petreceri de revelion, starea de urgenţă se prelungeşte
HomeNewsFără petreceri de revelion, starea de urgenţă se prelungeşte
News - luni 14 decembrie 2020

Fără petreceri de revelion, starea de urgenţă se prelungeşte

Românii își vor petrece Crăciunul și Revelionul, așa cum era de așteptat, în stare de alertă, aceasta fiind prelungită pentru încă 30 zile. Fără petreceri de revelion, starea de urgenţă se prelungeşte. Un an atipic, în care românii vor sărbătorii acasă, în sânul familiei și nu cum obișnuiau la petreceri cu mulți invitați.

Începând de astăzi, 14 decembrie, starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu 30 zile. Vor trebui respectate, în continuare, măsurile de distanțare fizică, inclusiv de Revelion, dar și cea mai importantă dintre reguli – circulația după ora 23.00 doar cu motiv întemeiat.

De Crăciun și Revelion vor fi în vigoare aceleași măsuri ca până acum, astfel că nu vor fi organizate petreceri în noaptea dintre ani, majoritatea restaurantelor fiind închise de sărbători.

Sunt puține hoteluri la malul mării care au pregătit pachete de Revelion pentru turiști, ținând cont de numărul mare de îmbolnăviri din Constanța.

Reprezentanții din turism speră totuși ca antreprenorii constănțeni să nu lase noaptea dintre ani să treacă ca o seară obișnuită și să se poată reinventa petrecerea de Revelion.

Constănțenii s-au obișnuit deja cu ideea că anul acesta, mesele festive de Crăciun și Revelion se vor ține acasă, în familie.

Secretarul de stat Raed Arafat a venit cu o serie de recomandări importante pentru români pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Raed Arafat spune că autoritățile nu pot impune un număr maxim de persoane care să participe la petrecerile de Crăciun și de Revelion care au loc în casele românilor, dar recomandă ca la acestea să vină doar cei apropiați, din rândul familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării

Am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect… sursa: Faceb…