Fără șezlonguri și beach baruri, pe noile plaje din Mamaia

La Mamaia, s-a dus vremea șezlongurilor și a umbrelelor la buza apei. Plajele care au fost lărgite pot fi amenajate începând de astăzi doar pe fâșia de nisip dinspre faleză. Pe noua suprafață turiștii pot veni doar cu saltele și cearceafuri. La hoteluri, plouă cu reclamații din cauza noilor reguli, turiștii find nemulțumiți de întinderea vastă de nisip dintre șezlonguri și mare.

De la hotel până la firul apei, mănânci cel puțin o înghețată, spun turiștii nemulțumiți de lărgirea plajelor din stațiunea Mamaia. Și nu doar calitatea nisipului îi nemulțumește pe hotelieri și turiști, ci și noile reguli care interzic amplasarea de șezlonguri, umbrele și beach baruri pe suprafața de nisip nou apărută. Reprezentanții Apelor Române nu se lasă însă înduplecați nici de sugestii și nici de reclamații. Spun că regulile trebuie și vor fi respectate de toată lumea.

O altă problemă pe care o ridică hotelierii, patronii de restaurante și administratorii de plaje este termenul la care au fost predate plajele. Abia la 1 iulie, cu două luni întârziere, față de anii trecuți.

Datorită lucrărilor de înnisipare, Mamaia a câștigat peste 70 de hectare de plajă, în cadrul proiectului de stopare a eroziunii costiere, dezvoltat pe fonduri europene. Alte 33 de hectare vor fi amenajate în următorii ani și la Eforie, unde lucrările de înnisipare au început în urmă cu aproximativ o lună. Modificări vor fi și în apă, unde vor apărea mai multe diguri, care să protejeze zona de litoral de acţiunea valurilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …