sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Farul, din nou în topul CIES Observatory

Farul, din nou în topul CIES Observatory

de Andreea Bălan

Farul Constanța se află din nou în topurile specialiștilor de la Centrul Internațional pentru Studii Sportive.

Aceștia au analizat 417 cluburi din cele mai puternice 27 de campionate din Europa care au oferit în acest sezon cele mai multe minute jucătorilor care au fost legitimați la club cel puțin trei ani în intervalul de vârstă 15-21 ani. Clubul constănțean, cu un procentaj de 31,1% minute oferite pentru 11 astfel de jucători cu o medie de 22,2 ani, este pe primul loc în România, fiind urmată de Universitatea Craiova, Petrolul Ploiești și FCSB.

La nivel european, Farul se află, în acest clasament, pe locul 36 din 417 echipe analizate. Superliga se află pe locul 24 în Europa din 31 de campionate analizate, cu un procentaj de 8,7% minute oferite unor astfel de jucători. Pe primul loc se află Slovacia, urmată de Danemarca și Suedia, în timp ce ultimele trei poziții sunt ocupate de Grecia, Italia și Turcia.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult