sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Farul, în topul cluburilor europene

Farul, în topul cluburilor europene

de Andreea Bălan

Farul Constanța se află în topul cluburilor europene cu cei mai mulți jucători promovați la seniori.

Centrul Internațional de Studii Sportive a analizat cluburile din primele 31 de campionate din Europa care au promovat cei mai mulți jucători la echipa de seniori. Au fost luați în calcul jucătorii cu vârsta între 15 și 21 de ani care au evoluat cel puţin trei ani la clubul formator și care se află în acest sezon în cadrul clubului sau au evoluat în ultimii doi ani la echipe de seniori. Farul Constanța este singurul club din România prezent în acest clasament, cu 36 de jucători formați și promovați în Superligă. Clubul constănțean devansează în acest clasament cluburi importante, precum PSV Eindhoven cu 35 jucători promovați, Paris St. Germain sau Olympique Lyon cu câte 34 jucători promovați. Pe primele trei poziții se află Ajax Amsterdam cu 85 jucători, urmat de Benfica Lisabona cu 73 jucători și Dinamo Kiev cu 72 jucători.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult