Fațada Cazinoului gata în proporție de 80%

Lucrările Cazinoului avansează rapid. Fațada monumentului istoric este finalizată în proporție de 80 la sută, subsolul este consolidat, iar la etajul unu au fost montate deja schelele pentru restaurare atât în sala principală, cât și în sala oglinzilor.

Iar pentru ca lucrările să avanseze fără întrerupere, constructorul a montat în interior și o centrală termică, astfel ca muncitorii să poată lucra indiferent de vreme.

Pe zi ce trece, Cazinoul din Constanța își recapătă strălucirea de altădată. Echipele de muncitori lucrează la foc continuu atât la interior cât și la exterior. Totul sub privirile arhitectului Radu Cornescu, care este mulțumit de stadiul lucrărilor.

Ghizii de turism abia așteaptă ca lucrările să fie gata, însă chiar și acum includ în tururile lor o oprire la cazino și le povestesc turiștilor despre istoria monumentului istoric.

Constănțenii, mai ales cei trecuți de prima tinerețe privesc construcția cu nostalgie.

Cazinoul Constanţa a fost inaugurat pe 15 august 1910 în prezenţa principelui Ferdinand. Pentru lucrările de refacere vor fi investite 112 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Compania Națională de Investiții.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Curat murdar în Parcul Tăbăcăriei

Imagini greu de privit și un miros insuportabil în Parcul Tăbăcăriei. În tunelul prin care…