FC Farul a fuzionat cu FC Viitorul

Fuziunea dintre FC Farul și Viitorul a fost anunțată oficial în această dimineață în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Gheorghe Hagi, Ciprian Marica, Gheorghe Popescu, Tibi Curt și Zoltan Iasko, dar și reprezentanții administrației locale: președintele CJ Constanța, Mihai Lupu și primarul Constanței, Vergil Chițac


După fuziune, echipa nou formată se va numi FC Farul Constanța și va purta culorile alb-albastru.
Pe banca tehnică, Farul Constanța îl va avea pe Gheorghe Hagi, iar acționarii Clubului vor fi: Gheorhe Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iasko. Președintele FC Farul a fost ales Gică Popescu, iar vicepreședinte va fi Tibi Curt.

Mulţumesc celor care au contribuit la acest proiect, să rămână un singur brand, o singură echipă, o singură iubire. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut Farul, care m-au crescut. FC Farul m-a format, trebuie să ducem înainte acest club. Vin greutăţi foarte multe, acum reprezentăm un oraş, toată Dobrogea.

Trebuie să-i facem mândri pe toţi. Eu am o singură strategie, să devin cel mai bun. Trebuie să facem o echipă mare, care să joace un fotbal foarte bun. Nu e uşor, ştim că e responsabilitate, dar putem toţi să ajungem cei mai buni”, a declarat Gheorghe Hagi la conferința de presă.


Pentru mine este un moment extrem de emoționant, pentru că într-o țară în care toată lumea se dezbină, există și oameni care vor să se unească.

Această fuziune este cea mai importantă mișcare sportivă din istoria sportului constănțean. Pentru mine are o dublă însemnătate. Sunt aici în calitate de președinte al FC Farului Constanța și întoarcerea pe bancă a lui Gică. Este fuziunea acestor branduri și, al doilea lucru, întoarcerea pe bancă a lui Gică (n.r. Hagi).

Știu cât de importantă este întoarcerea lui pe bancă. Întotdeauna am fost de părere că atunci când două branduri se unesc, rezultatul este întotdeauna mai puternic„, a subliniat Gică Popescu.


E o zi istorică. Mă bucur să fiu aici. Dacă nu erau fanii, care au renăscut acest club și care au avut încredere în mine, nu eram aici. Cu toții suntem fericiți să fim aici. Mă bucur că avem alături de noi legendele Farului, suporterii și oficialitățile Farul este echipa care spune povestea orașului.

Nu visam la această zi, în care devin partener cu idolul copilăriei mele, Gică Hagi, și să-l am președinte pe Gică Popescu, cel care era alături de mine la primul transfer, de la Dinamo la Șahtior. M-a surprins că Hagi face acest lucru pentru constănțeni, dorește să lase ceva în urmă pentru Constanța. Munca abia acum începe”, a spus Ciprian Marica.


La rândul lor, autoritățile locale promit să sprijine Farul Constanța și să construiască un nou stadion.


Vă asigur că noul stadion al Farului Constanța va prinde contur. Vom reconstrui stadionul. Terminăm în curând, în două luni, studiul de fezabilitate, și mergem la CNI pentru a face licitația și proiectul.

Vom căuta și alte posibilități prin care Primăria să se implice. Voi face tot ce ține de mine ca Farul să joace pe noul stadion. Suntem angajați în construirea noului stadion înainte de a se vorbi de această fuziune. Arena va avea 18.000 de locuri„, este mesajul pe care l-a transmis primarul Constanței, Vergil Chițac, care a mulțumit suporterilor că au ținut vii “spiritul și speranțele fariste și au făcut mari sacrificii pentru renașterea clubului nostru”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …