duminică, 21 iulie, 2024
Home Breaking news Fenomen spectaculos pe litoral: „fierbe” marea. Află care este explicația meteorologilor

Fenomen spectaculos pe litoral: „fierbe” marea. Află care este explicația meteorologilor

de Andreea Bălan

„Fierbe” marea la Constanța. Un fenomen spectaculos și neobișnuit a avut în această dimineață pe faleza Cazinoului.

Aburi denși au ieșit din apa mării, creând un spectacol uimitor în contrast cu gerul năpraznic de afară. Fenomenul meteo este cunoscut de localnici drept “fierberea mării”.

Specialiștii vin și cu explicația. Aceștia spun că aburii se formează la contactul dintre temperatura extrem de scăzută a aerului și apa mării, mult mai caldă.

La Constanța s-au înregistrat în această dimineață până la minus șapte grade Celsius, în timp ce apa mării a avut tot șapte grade, dar cu plus.

Acest contrast termic a determinat vaporizarea stratului de suprafață al apei marii la contactul cu aerul rece, creând iluzia că marea fierbea de-a lungul falezei, de la mal până în larg.

 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult