marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate „Festivalul cetăților antice dobrogene“ ajunge la Cetatea Ulmetum. Vezi programul evenimentelor

„Festivalul cetăților antice dobrogene“ ajunge la Cetatea Ulmetum. Vezi programul evenimentelor

de Redacția Dotto

După trei săptămâni intense, în care s-a trecut pe rând pe la Capidava, Histria și Tropaeum Traiani, „Festivalul cetăților antice dobrogene“ ajunge în acest weekend la Cetatea Ulmetum din localitatea constănțeană Pantelimon.

Dacă până acum accentul s-a pus pe adulți, de această dată cei mici vor fi în centrul atenției, majoritatea activităților pregătite cu această ocazie vizându-i cu precădere. Astfel, pe parcursul zilei de sâmbătă, 19 august, în incinta cetății vor avea loc tururi ghidate realizate de către reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în care va fi prezentată istoria fortăreței, dar vor fi povestite și câteva dintre legendele locului.

De asemenea, pentru cei mici va fi organizat un atelier de ceramică în cadrul căruia vor deprinde tainele manevrării lutului, dar și un concurs de cultură generală. În paralel cu aceste activități, vizitatorii și participanții la cea de a patra etapă a „Festivalului cetăților antice dobrogene“ vor lua parte la un treasure hunting special realizat cu această ocazie.

Program:
14:00 – 16:00 – atelier ceramic;
17:00 – concurs de cultură generală pentru copii, cu teme istorice;
18:00 – tur ghidat al Cetății Ulmetum;
19:00 – treasure hunting.

Obiectivul general al proiectului este de a evidenția diversitatea posibilităților de dezvoltare culturală, socială și economică de care dispune județul Constanța. De asemenea, se urmărește atragerea atenției asupra stării în care se află aceste obiective istorico-arheologice, unele necesitând lucrări de reabilitare și restaurare, pentru a deveni astfel un factor activ în dezvoltarea comunității locale, dar și în dezvoltarea sustenabilă a turismului cultural la nivel general.

„Festivalul cetăților antice dobrogene“ este organizat de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și este implementat de Asociația Culturală Obsidian.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult