vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Festivalul – concurs „Dan Moisescu”, pe scena Centrului „Jean Constantin” din Constanța

Festivalul – concurs „Dan Moisescu”, pe scena Centrului „Jean Constantin” din Constanța

de Redacția Dotto

Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, organizează, în perioada 04-05 octombrie 2023, Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVII-a, ce se va desfăşura la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Evenimentul are ca scop descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului popular tradiţional autentic, prezentarea nealterată a purităţii şi frumuseţii costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale ţării.

Potrivit regulamentului, care poate fi accesat, în perioada următoare, de pe site-ul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, www.cctb.ro, concursul se va desfăşura pe două secţiuni:

  • Interpretare instrumentală (instrumente de suflat, instrumente cu coarde – reci)
  • Interpretare vocală

Acompaniamentul muzical, la repetiţii şi la concurs, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâuleţul” a Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada” – dirijor Cristian Obrejan.

Câștigătorul Trofeului ”Dan Moisescu’’ va fi răsplătit cu suma de 5.000 de lei și va susţine un recital folcloric la următoarea ediţie a festivalului.

Juriul va fi format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor  organizatoare. Preşedintele juriului va fi o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.

Prezentatorii evenimentului vor fi: Raluca Diaconu și Ionuț Dulgheriu. Intrarea la eveniment este liberă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult