Festivalul DbutanT, pe faleza din Ovidiu

Începând de luni, 19 septembrie, timp de 6 zile, faleza din Ovidiu va fi locul în care se va desfășura prima ediție a festivalului DbutanT.

Fiecare ediție este dedicată unui domeniu teatral, respectiv actorie, regie, dramaturgie, coregrafie și scenografie. La ediția organizată la Ovidiu vor participa studenți și absolvenți ai facultăților de artă, design, arhitectură sau scenografie, interesați de colaborarea internațională.

Atelierul va fi condus de mentori români și străini. Printre aceștia se numără și Nic Ularu- scenograf, regizor și profesor român, stabilit în SUA, dar și Carmencita Brojboiu, scenografă, care după mai bine de 20 de ani, petrecuți la Cluj, s-a întors la Constanța.

Creațiile realizate în Programul internațional de scenografie vor fi expuse publicului pe 24 septembrie în cadrul unui vernisaj gală ce va transforma White Park Ovidiu într-un spațiu expozițional, urmărind astfel promovarea identității, valorilor și patrimoniului local prin instalații artistice.

Festivalul Dbutant este organizat de Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Andrei Mureșanu din Sf. Gheorghe și Primăria orașului Ovidiu cu sprijinulConsiliului Județean Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Autobuze electrice, pe străzile Constanței

După o săptămână de teste, din acest weekend, constănțenii se pot plimba cu autobuzele ele…