După 11 ani de absență, Festivalul Mamaia revine.

Festivalul Mamaia se va desfășura timp de două zile, la finalul lunii august în Piațeta Perla din stațiune. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la prima ediție a Festivalului Mamaia, când în fața publicului au cântat Ioana Radu, Dorina Drăghici, Luigi Ionescu, Gigi Marga, Nicolae Niţescu, Ludovic Spiess, Doina Badea și Aurelian Andreescu.

Festivalul Mamaia este recunoscut la nivel național pentru că a lansat artiști de renume în istoria muzicii ușoare. Ediția aniversară de anul acesta nu va cuprinde un concurs, ci doar recitaluri și concerte susținute de nume care s-au consacrat pe scena Teatrului de Vară din Mamaia.

Evenimentul va avea loc în perioada 25 – 27 august 2023 și va fi prezentat de Liana Stanciu şi Aurelian Temişan. Organizatorul festivalului este Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural ,,Teodor T. Burada”.

„După 11 ani de absenţă, festivalul devenit un reper cultural-turistic pentru societatea românească merită o ediţie jubiliară, cu recitaluri şi concerte susţinute de nume lansate pe scena Teatrului de Vară, dar şi cu tineri care reînnoadă tradiţia ce obligă. Sunt încântat să pot comunica acest festival de clasă, reprezentativ pentru piaţa muzicală din România şi pentru generaţii întregi de români. Prin artiştii invitaţi şi momentele aduse în faţa spectatorilor, cu orchestra Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia, dirijată de Daniel Jinga, va fi o ediţie de lux şi de ţinut minte pentru multă vreme.”, a declarat Horia Ghibuțiu, ofițerul de presă al Festivalului.

Artiștii care vor evolua în cele trei seri de festival sunt, printre alții: Carmen Trandafir, Anca Țurcașiu, Aurelian Temișan, Narcisa Suciu, Alexandra Ungureanu, Dan Teodorescu, Xenti Runceanu.

În cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia vor fi artişti care vor primi premii pentru întreaga activitate. Printre aceşti artişti se numără nume precum Corina Chiriac, Horia Moculescu, Marius Ţeicu şi Angela Similea.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…