Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, încheiat cu succes

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, un eveniment desfășurat în premieră în județul Constanța, a înregistrat un real succes în rândul constănțenilor și al tuturor celor care au ales să petreacă timp de calitate alături de noi.

Timp de patru zile, Pavilionul Expozițional din Constanța a reprezentat un adevărat centru al bogăției culturale și al tradițiilor autentice dobrogene. Platoul din fața pavilionului a răsunat de cântec și voie bună, a fost animat de cele mai frumoase dansuri tradițional și de miresmele îmbietoare ale delicioaselor preparate din pește.


“Nu am avut nicio îndoială privind reușita acestui eveniment. Atunci când, într-un proiect sunt
implicați oameni responsabili, serioși și dornici să realizeze lucruri frumoase pentru județul
Constanța, rezultatele sunt pe măsură. Am reușit să atragem un public numeros, să punem în valoare
potențialul acestei regiuni și să aducem un plus de farmec în viața culturală și socială a constănțenilor.
Dar poate cel mai important, am experimentat, încă o data, această rețetă de succes pe care
parteneriatul public-privat o garantează. Cu siguranță, acest festival va deveni tradiție și va oferi, de
la an la an, un program din ce în ce mai spectaculos și diversificat. Mulțumesc colaboratorilor mei
pentru sprijinul oferit, colegilor din cadrul CJC, precum și tuturor celor care, pe parcursul festivalului
au conturat, cu mult drag, un adevărat peisaj tradițional dobrogean. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc
întregii echipe a Centrului Cultural Județean Constanța «Teodor T. Burada», care a dovedit
profesionalism și o mobilizare excelentă în organizarea acestui festival!” – a declarat președintele
Consiliului Județean Constanța.


Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Teodor T.
Burada, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația
Patronală RESTO Constanța.


“«Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești», desfășurat la Constanța, în perioada 15-
18 iunie 2023, a fost rezultatul unei colaborări frumoase între Consiliul Județean Constanța, mediul de
afaceri reprezentat de Camera de Comert, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și o asociație
patronală reprezentativă pentru HORECA, respectiv RESTO. Festivalul a pus în scenă o manifestare
care și-a atins scopul propus: promovarea culturii tradiționale, care să reflecte tradițiile Dobrogei,
bogăția folclorului, cramele și gastronomia pescărească. Agenții economici prezenți s-au arătat
încântați de eveniment, succesul fiind măsurat în numărul mare al constănțenilor și turiștilor prezenți,
iar mulțumirea lor este și mulțumirea noastră. Fără nicio îndoială, această primă ediție a demonstrat
potențial și este de așteptat să devină o tradiție în seria manifestărilor organizate pentru promovarea
valorilor dobrogene.”- a declarat Ruxandra Serescu, Director General al CCINA Constanța.
Deschiderea și dorința de a organiza, și în viitor, astfel de evenimente au fost exprimate și de
reprezentanții Asociației Patronale RESTO Constanța.


„În organizarea acestui festival, am stabilit câteva principii, la care noi, RESTO, ținem foarte
mult. Dacă este un festival al peștelui, atunci să degustăm doar vin, nu și bere. De asemenea, am ales
locații care să ofere preparate autentic dobrogene și am mizat pe promovarea vinurilor produse în
cramele noastre. De altfel, festivalul nostru s-a încheiat și cu decizii: organizarea în viitorul apropiat,
a unui festival mai mare și mai complex. Și pentru că îmi doresc foarte mult să reușim, vom invita toate
cramele dobrogene să se reunească într-un grup de lucru în care noi, RESTO, le propunem să creăm
un veritabil si solid Brand «Wines of Dobrogea/Vinuri de Dobrogea», dupa modelul «Wines of
Moldova», lansat de Republica Moldova, sau de câteva regiuni din România. Consider că unul dintre
cele mai importante efecte ale festivalului este dezvoltarea acestui parteneriat de succes între Consiliul
Județean Constanța, CCINA și cea mai mare Asociație Patronală Horeca din România – RESTO
Constanța.” – Corina Martin, Președintele de onoare al RESTO și Secretar General al Federației
Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).


Lucian Tudose, Președintele Asociației RESTO, a adăugat:
“Mulțumim Consiliului Județean Constanța pentru invitația de a fi parteneri în organizarea
acestui festival. Împreună, am reușit să angrenăm în acest spațiu al tradițiilor și a autenticului
dobrogean, numeroase restaurante și locații RESTO, care au prezentat și oferit publicului, cele mai
savuroase preparate din pește, rețete tradiționale și vinuri din cramele dobrogene. Ne propunem să
extindem această colaborare și să organizăm, în această formulă, cât mai multe evenimente care să
pună în valoare gastronomia autentic dobrogeană.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…