Fetele care stăpânesc valurile

Au 16 ani, sunt tinere și curajoase. Vorbim despre două fete salvamar care se aruncă în valuri cu la fel de mult curaj, ca orice coleg bărbat. Una dintre ele a salvat deja de la înec un copilaș de 7 ani, iar cealaltă spune că este oricând pregătită să intervină. Vă invit să le cunoașteți pe Briana și prietena ei, tot… Briana, care supraveghează plaja din apropiere de Zoom Beach din Constanța.

Ea este Briana. O tânără de 16 ani, pasionată de înot, care a decis vara aceasta să devină salvamar și să aibă grijă de turiștii care vin în concediu la mare. Spune că nu simte niciodată teama atunci când se aruncă în valuri, gândul ei fiind unul singur: să salveze viața celui aflat în pericol.

Colega ei are tot 16 ani și o cheamă tot Briana. Ambele împart același sector de plajă și același foișor. Tânăra este salvamar de doi ani și a salvat viața unui băiat anul trecut. Briana ne-a povestit experiența ei.

Andrei are 18 ani și spune că meseria de salvamar nu este numai pentru bărbați. Este mândru de colegele lui pe care le ajută cu tot ce poate.

Turistii aflati pe plaja le privesc pe cele două Briana cu multă încredere.

Meseria de salvamar este una grea, chiar dacă la prima vedere pare doar mare, soare şi un bronz frumos. Aceasta presupune mult antrenament, forţă şi disponibilitatea de a-ţi pune viaţa în pericol pentru a salva pe a altora.Pentru a ajunge să lucrezi salvamar pe litoral trebuie să fi într-o formă fizică excelentă. De aceea, majoritatea celor care trec de testări sunt fie foşti sportivi de performanţă, fie încă practică intens sportul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …