LITORAL

Sezonul s-a încheiat nu numai pentru turiști, ci și pentru tinerii care au muncit vara aceasta pe litoral. După experiența estivală, în timpul căreia au îmbinat utilul cu plăcutul, majoritatea pleacă acasă mulțumiți, mai ales că unii dintre ei au câștigat până la 10 mii de lei pe lună. Sezonul estival se încheie oficial pe 15 septembrie.

Tinerii care au vrut să facă un ban în plus peste vară se pregătesc zilele acestea să plece spre case. Sunt ultimele zile de muncă, dar și de calcule, după patru luni muncite. Printre tinerii care au muncit vara aceasta la malul mării se numără și Mirela, o tânără din Republica Moldova, care studiază Istoria la Iași. Anul acesta se pregătește pentru licență, dar și pentru înscrierea la Facultatea de Teatru. Peste vară însă a servit într-unul dintre restaurantele din Mamaia și spune că experiența a pregătit-o foarte bine și pentru viață: a învățat să fie mai calmă și mai atentă la cei din jur.

Un ajutor de nădejde pentru Mirela a fost Cosmin. Tânărul de 17 ani este elev în clasa a XI-a la un liceul sportiv din Tulcea, însă după vara aceasta se gândește serios să facă o carieră în industria ospitalității.

La un alt hotel alți doi tineri se pregătesc de plecare. Au venit să muncească la Mamaia tocmai din Sri Lanka. Pentru Gaian este deja al doilea an de lucru în România de unde spune că nu ar mai vrea să plece. După vara aceasta are de gând să plece să muncească în Poiana Brașov, iar vara viitoare să revină la Mamaia.

20 de mii de oameni este deficitul de personal pe litoral. Cel puțin așa spun antreprenorii din turism care s-au orientat și în acest an spre tineri din Asia.

Oficial sezonul estival se încheie pe 15 septembrie. Tot atunci și hotelierii și turiștii vor trage linie și vor decide cât de profitabilă va fi vara aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…