UMC

Universitatea Maritimă din Constanța a participat cu cinci propuneri la competiția de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2021. În urma evaluării realizate de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), toate cele cinci proiecte depuse au fost aprobate, obținând o finanțare cumulată de 921.000 lei.

Activitățile acestor proiecte vizează cinci domenii strategice de finanțare, și anume: internaționalizarea învățământului superior din România, asigurarea funcționării în bune condiții a infrastructurii de susținere a activităților didactice, sprijinirea activităților antreprenoriale studențești, îmbunătățirea calității activităților didactice și susținerea activității de cercetare în universități.

Toate proiectele ce urmează a fi finanțate propun strategii inovatoare pentru dezvoltarea și consolidarea competențelor studenților prin încurajarea inițiativelor antreprenoriale, internaționalizarea curriculumului, îmbunătățirea experienței de predare-învățare în mediul online sau prin modernizarea echipamentelor folosite pentru pregătirea practică în cadrul laboratoarelor.

Se urmărește, de asemenea, creșterea calității activității didactice prin introducerea celor mai înalte standarde de predare în mediul online folosind sistemele educaționale integrate.

În ceea ce privește îmbunătățirea infrastructurii de cercetare – dezvoltare, Universitatea Maritimă din Constanța vizeaza realizarea unui sistem inteligent destinat asigurării funcționării sustenabile a instalației energetice pilot existente în universitate.

Durata de implementare a celor cinci proiecte este de 8 luni.

Check Also

Boala i-a furat un rinichi, acum vrea să-i fure și viața. Lupta unei tinere de 21 de ani cu o boală rară

Georgiana luptă, din copilărie, cu o boală rară care îi afectează întreg sistemul circulat…