Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, se confruntă cu o serie de acuzații grave în California, după ce un juriu a decis punerea sa oficială sub acuzare. Printre cele nouă capete de acuzare se numără nedeclararea și neplata impozitelor, evaziune fiscală și depunerea de declarații fiscale false.

Din 2016 până în 2019, Hunter Biden ar fi prejudiciat statul California cu cel puțin 1,4 milioane de dolari, proveniți din venituri străine, inclusiv din activitățile sale în consiliul de administrație al Burisma din Ucraina și colaborarea cu o mare companie energetică chineză.

Rechizitoriul dezvăluie că, în 2020, Biden a primit încă 1,2 milioane de dolari, cheltuind banii în mod extravagant pe droguri, escorte sexuale, mașini de lux și închirierea unei case de lux. Procurorii susțin că Biden a întârziat depunerea declarațiilor fiscale, iar când a făcut-o în 2018, acestea conțineau declarații false pentru a reduce sumele de plată prin deduceri nemeritate.

Avocatul lui Hunter Biden afirmă că acesta a achitat integral taxele și susține că acuzațiile nu ar fi fost aduse dacă numele său de familie nu ar fi fost Biden. Cu două procese penale în curs, inclusiv acela în Delaware pentru deținere ilegală a unei arme, fiul președintelui american riscă consecințe grave în contextul anului electoral 2024, în timp ce tatăl său se pregătește să concureze pentru un al doilea mandat. Casa Albă nu a emis niciun comentariu până în prezent.

Check Also

Grecia deschide drumul legalizării căsătoriilor LGBT în spațiul ortodox

Parlamentul Greciei a votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de același…