Flamingo

Fenomen rar în România. O colonie de Flamingo și-a găsit adăpost pe Lacul Nuntași, care dispăruse anul trecut de pe hartă din cauza secetei. Specialiștii spun că păsările, considerate a fi cele mai frumoase din lume fac un popas pe ruta de migrație și că de la Nuntași vor zbura cel mai probabil spre Delta Dunării.

Apariția păsărilor flamingo la Nuntași a fost o surpriză pentru toată lumea. Păsările ajung extre de rară în România și au fost observate în cursul uneia din ieșirile pe teren a biologilor constănțeni de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Păsările flamingo preferă regiunile cu apă mică, unde găsesc ușor hrană.

Păsările flamingo, care au poposit pe Lacul Nuntași, care secase anul trecut și a fost reumplut cu apă au strârnit repede curiozitatea fotografilor specializați pe floră și faună, care au suprins în imagini frumoasele înaripate și au distribuit apoi fotografiile pe rețelele de socializare.

În lume există șase specii de flamingo, care traiesc din Caraibe, America de Sud, America Centrală până în Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu. Masculii pot atinge o înălțime de peste un metru și jumătate, iar liderul grupului va fi întotdeauna un flamingo viu colorat, deoarece arată membrilor că își poate procura cel mai bine hrana.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Liga I: Farul Constanţa – Mioveni 2-1

Farul s-a impus cu 2-1 ! Golul victoriei a fost reușit de Andrei Ciobanu, în min.90+2, iar…