Flamingo

Lacul Nuntași a devenit casă pentru un grup de Flamingo. Păsările au zburat în Dobrogea tocmai din cealaltă parte a Europei, iar imaginile cu ele au fost suprinse și mai apoi postate pe rețelele de socializare de membrii Asociației Scutul Cinegetic și de directorul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii din Constanța.

Natura ne suprinde zilele acestea și din adâncuri. Un scadandru care se antrena în Portul Constanța a filmat în larg mai multe familii de căluți de mare, pe care ni-i arată și nouă într-un clip video postat tot pe o rețea de socializare.

62 de exemplare de flamingo, cea mai frumosă pasăre din lume pot fi admirate zilele acestea pe Lacul Nuntași, care a secat anul trecut și a fost reumplut cu apă de autorități. Specialiștii care spun că păsările, originare din America de Sud ar fi dat de o sursă consistentă de hrană pe lac. Apa puțin adâncă din lac se încălzește repede și favorizează dezvoltarea algelor și a crustaceelor, hrana preferată a păsărilor. Imaginile cu flamingo, care au fost postate pe o rețea de socializare de membrii Asociației Scutul Cinegetic au atras repede atenția biologilor, iar directorul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii din Constanța a vrut să vadă cu ochii lui minunea.

Specialiștii cred că păsările flamingo vor mai poposi o vreme pe lac, iar apoi își vor lua zborul spre Delta Dunării. Păsările Flamingo au picioare lungi și subțiri și stau adesea într-un picior pentru a-și conserva mai bine căldura corpului, tinand cont de faptul ca majoritatea timpului și-o petrec în apă. Trăiesc în colonii de la câteva sute la câteva zeci de mii, iar femelele flamingo depun un singur ou. Masculii pot atinge o înălțime de peste un metru și jumătate, iar liderul grupului va fi întotdeauna un flamingo viu colorat, deoarece arată membrilor că își poate procura cel mai bine hrana. În lume există șase specii de flamingo, care traiesc din Caraibe, America de Sud, America Centrală până în Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

Natura ne suprinde zilele acestea și din adâncuri. Un scafandru care se antrena în dreptul Portului Constanța a dat nas în nas cu mai multe familii de căluți de mare. Agățati de o parâmă subțire, căluții nu au fost deloc deranjați de musafirul lor, ba mai mult s-au lăsat filmați și fotografiați de aproape. Imaginile au ajuns rapid pe rețelele sociale și au fost distribuite în număr mare pe internet. Specialiștii spun despre căluții de mare că sunt monogami, rămân fideli unui singur partener, cu care se împerechează pe viață. Perechile se salută în fiecare dimineață și fac piruete împreună.

Cea mai mare rezervație de căluți de mare din Marea Neagră cu o suprafață de 5000 de hectare, de-a lungul a șapte kilometric de coastă se găsește între 2 Mai și Vama Veche.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Liga I: Farul Constanţa – Mioveni 2-1

Farul s-a impus cu 2-1 ! Golul victoriei a fost reușit de Andrei Ciobanu, în min.90+2, iar…