Focar de COVID-19 la bordul fregatei “Regina Maria” Mai mulți marinari de la bord s-au infectat
Home News Focar de COVID-19 la bordul fregatei “Regina Maria” Mai mulți marinari de la bord s-au infectat
News - Actualitate - joi 12 noiembrie 2020

Focar de COVID-19 la bordul fregatei “Regina Maria” Mai mulți marinari de la bord s-au infectat

Fregata „Regina Maria” își încheie misiunea NATO din Marea Mediterană, mai repede decât era planificat, pe fondul apariției la bord a unui număr semnificativ de militari infectați cu virusul SARS CoV-2.

Nava a plecat in data de 27 octombrie la o misiune de monitorizare a traficului naval din estul Mediteranei. Membrii echipajului au primit rezultatele analizelor, marți 10 octombrie, rezultate care au confirmat un procent semnificativ de militari infectați cu noul #coronavirus, motiv pentru care, la nivelul conducerii. Forțelor Navale Române, a fost luată decizia de încheiere a participării fregatei la misiunile NATO din Marea Mediterana și întoarcerea în țară, în scurt timp.

În prezent, toți militari de la bordul fregatei depistați pozitiv sunt asimptomatici, iar starea de sănătate a acestora este bună. Totul a început la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce nava se afla pe mare, aproape de portul Aksaz din sudul Turciei, când doi militari de la bord au prezentat simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.

Cei doi au fost izolați, iar o zi mai târziu au fost repartizați si internați in spitalele MAPN. Fregata a acostat în baza militară turcească pentru a fi dezinfectată și pentru a testa echipajul, pentru depistarea altor posibile cazuri de militari infectați cu noul coronavirus. La sosirea în Portul Constanța se vor aplica măsurile de izolare și de carantinare a întregului echipaj la bordul navei, iar starea de sănătate a militarilor va fi monitorizată permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Guvernul de batjocură faţă de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Ele…