vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Foițe de aur și sticlă de Murano pentru Cazinoul din Constanța

Foițe de aur și sticlă de Murano pentru Cazinoul din Constanța

de Redacția Dotto

Foițe de aur și sticlă Murano pentru Cazinoul din Constanța. Foițele sunt aplicate pe toate elementele de decor și pe tavanul din fostul restaurant al clădirii, care va fi transformat în sală de muzeu. Tot aici au fost schimbate tâmplăria și pardoselile, iar corpurile de iluminat și candelabrele sunt în stil Art Nouveau. În paralel, pe fațadă este montată și sigla istorică, readucând astfel la viață strălucirea de odinioară a acestui edificiu emblematic. Un alt element de atracție, celebra fereastră în formă de scoică a cazinoului, a fost restaurată cu sticlă de Murano, păstrând astfel autenticitatea și eleganța construcției. Pentru administrarea imobilului, Primăria Constanța va înființa o companie dedicată Cazinoului. Lucrările la Cazino ar fi trebuit finalizate de mai multe ori până acum. Fiecare termen a fost însă amânat. Noul termen pentru finalizarea restaurării este august 2024. Lucrările de restaurare au costat 100 de milioane de lei. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult