Formula 1: Marele Premiu al Canadei anulat pentru al doilea an consecutiv
Home Externe Sport extern Formula 1: Marele Premiu al Canadei anulat pentru al doilea an consecutiv
Sport extern - 4 săptămâni în urmă

Formula 1: Marele Premiu al Canadei anulat pentru al doilea an consecutiv

Marele Premiu al Canadei, programat în data de 13 iunie pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal, a fost anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat joi postul CBC Radio, chiar dacă responsabilii Formulei 1 au declarat că discuţiile cu oficialii canadieni rămân în continuare deschise, informează Reuters.

Odată cu răspândirea noilor variante ale Covid-19 şi în condiţiile în care Canada depune eforturi pentru a ţine sub control al treilea val al virusului, Serviciul de sănătate publică din Montreal şi autorităţile locale au concluzionat că, şi în condiţiile organizării cursei cu porţile închise, fără spectatori, riscurile erau prea mari, conform CBC.

Oficialii Formulei 1 au vrut să evite carantina obligatorie de 14 zile pentru sutele de persoane angrenate în acest eveniment, piloţi şi membri ai echipelor, prin organizarea evenimentului într-o „bulă” securizată, bazându-se pe un staff medical privat, conform sursei citate.

Cursa de la Montreal este programată imediat după Marele Premiu al Azerbaidjanlui, care va avea loc pe 6 iunie la Baku.

„Continuăm discuţiile cu promotorul din Canada şi nu vom face alte comentarii”, a declarat un purtător de cuvânt al Formulei 1.

Pentru a înlocui Grand Prix-ul Canadei, responsabilii Marelui Circ au în vederea mutarea evenimentului în Turcia, pe circuitul de la Istanbul, conform presei de specialitate.

Potrivit Radio Canada, anularea Marelui Premiu pentru al doilea an consecutiv pune sub semnul întrebării continuarea evenimentului la Montreal. Contractul prevede desfăşurarea cursei până în 2029, însă oficialii canadieni, în frunte cu premierul Quebecului, Francois Legault, se tem că aceste anulări ar putea fi considerate drept o ruptură de contract de către conducătorii Formulei 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Roma (ATP): Medvedev eliminat, Thiem s-a calificat cu emoții

Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev (2 ATP, favorit nr. 3) a fost eliminat miercuri, în…