joi, 13 iunie, 2024
Home Breaking news Fost lider sindical al poștașilor din Constanța cercetat pentru delapidare: au dispărut 350.000 de lei

Fost lider sindical al poștașilor din Constanța cercetat pentru delapidare: au dispărut 350.000 de lei

de Redacția Dotto

Constanța se află în mijlocul unui scandal financiar major, după ce fostul lider sindical al poștașilor a intrat în vizorul autorităților pentru delapidare. Polițiștii din cadrul departamentului Economic, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Constanța, au efectuat recent trei percheziții domiciliare la locuințele unei persoane fizice și la sediul unui oficiu poștal din oraș.

Ancheta vizează dispariția a 350.000 de lei, sumă provenită din cotizațiile membrilor de sindicat, pentru care fostul lider nu a putut prezenta documente justificative. Din primele cercetări reiese că documentele contabile întocmite în perioada 2019-2021 nu au fost predate, lăsând astfel un gol semnificativ în evidențele financiare ale sindicatului.

Am descoperit și ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în timpul perchezițiilor, care ne vor ajuta să clarificăm situația,” a declarat un reprezentant al Poliției Economice. „Este esențial să stabilim clar traseul banilor și să identificăm eventualele abateri de la legislația în vigoare.

Perchezițiile au avut loc atât la domiciliile suspectului, cât și la sediul oficiului poștal, unde au fost ridicate documente și alte materiale relevante pentru anchetă. Aceste înscrisuri sunt acum analizate în detaliu de către autorități, în încercarea de a reconstrui activitatea financiară din perioada vizată.

Cercetările în acest caz continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Autoritățile încearcă să determine exact modul în care fondurile sindicatului au fost gestionate și unde s-ar putea afla suma de 350.000 de lei dispărută.

Această situație a generat o undă de șoc în rândul membrilor de sindicat, care se simt trădați și solicită clarificări urgente. „Este o problemă gravă și ne dorim ca vinovații să fie trași la răspundere cât mai repede. Avem nevoie de transparență și corectitudine în gestionarea fondurilor noastre,” a declarat unul dintre membrii sindicatului.

Autoritățile fac apel la orice persoană care deține informații relevante să colaboreze cu organele de anchetă pentru a facilita rezolvarea acestui caz complex. În același timp, liderii actuali ai sindicatului poștașilor din Constanța promit să coopereze pe deplin cu anchetatorii și să asigure o gestionare transparentă și responsabilă a fondurilor în viitor.

Scandalul de delapidare scoate la lumină vulnerabilitățile în sistemul de gestiune financiară al organizațiilor sindicale și subliniază necesitatea unor mecanisme mai stricte de control și audit pentru a preveni astfel de situații pe viitor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult