Fostul manager al lui Liverpool, Gerard Houllier, a murit la vârsta de 73 de ani
HomeExterneSport externFostul manager al lui Liverpool, Gerard Houllier, a murit la vârsta de 73 de ani
Sport extern - luni 14 decembrie 2020

Fostul manager al lui Liverpool, Gerard Houllier, a murit la vârsta de 73 de ani


Fostul manager al lui Liverpool, Paris Saint-Germain și Franța, Gerard Houllier, a murit la vârsta de 73 de ani. Vestea morții lui Houllier vine la doar câteva zile după ce acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă. Houllier a fost considerat unul dintre cei mai distinși antrenori din fotbalul francez. În 1985, Houllier a fost numit antrenor la PSG și a condus giganții parizieni spre titlul în sezonul 1985-86.

A fost numit inițial director tehnic și antrenor asistent pentru nationala Franței sub conducerea lui Michel Platini în 1988, înainte de a prelua funcția de antrenor principal în 1992, dar a demisionat un an mai târziu, după ce Franța nu a reușit să se califice pentru Cupa Mondială din 1994 din Statele Unite.

După, acesta a lucrat cu echipele franceze Under-18 și Under-20, Houllier a fost numit co-manager alături de Roy Evans la Liverpool – un oraș în care a lucrat cândva ca asistent într-o școală. Colaborarea nu a funcționat și Evans și-a părăsit postul în noiembrie 1998, dar Houllier a câștigat cinci cupe majore cu Liverpool – inclusiv faimoasele Cupe FA, Cupa EFL și Cupa UEFA în sezonul 2000-2001.


În sezonul următor, Houllier a condus pe Liverpool către un loc secund în Premier League – cel mai bun rezultat al lor de atunci. În timpul acelei campanii, Houllier a fost dus de urgență la spital după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui meci împotriva lui Leeds United, în octombrie 2001, cu o afecțiune cardiacă.

Houllier a plecat de pe Anfield la sfârșitul campaniei 2003-04 și a continuat să câștige titluri în Ligue 1 cu Lyon, înainte de a reveni ulterior în Premier League pentru o scurtă vreme cu Aston Villa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Robert Lewandowski a fost ales cel mai bun sportiv european din 2020

Fotbalistul polonez Robert Lewandowski a fost ales cel mai bun sportiv european din 2020, …