Fostul Ministru al Educației dat în judecată de o elevă din Agigea

O elevă din Agigea l-a dat în judecată pe Sorin Cîmpeanu, cel care a fost ministrul Educației până aseară, când și-a anunțat demisia.

Aceasta a cerut în instanță anularea ordinului prin care a rămas fără bursa socială cu care își achita transportul până la Constanța pentru studii. Ioana Stamatin are 17 ani şi este elevă la liceul Mihai Eminescu din Constanţa. Aceasta a formulat o acţiune în instanță prin intermediul Avocatului Poporului, împotriva Ministerului Educaţiei. Plângerea elevei vizează Ordinul de ministru în urma căruia a rămas fără bursa care o ajuta să achite transportul de la Agigea, unde locuieşte, până la liceul unde învață, la Constanţa.

Eleva reclamă faptul că ordinul de ministru nu a respectat procedura de consultare publică și că nu ar fi motivat, astfel încât cei vizaţi să înţeleagă conduita de urmat, dar şi faptul că elevii nu au fost consultaţi. Demersul tinerei este susținut de Asociația Elevilor din Constanța. Elevii în continuare nu vor beneficia de gratuitate, în ciuda faptului că acest drept este prevăzut în mod clar și explicit în lege.

În situația Ioanei sunt mii de elevi pentru care bursele sociale erau vitale și pentru care, riscul de a renunța la școală este pe zi ce trece tot mai mare. Și asta pentru că în unele cazuri costurile cu transportul depășesc chiar și 1000 de lei pe lună.

De partea cealaltă, inspectoratul școlar susține că lucrurile se vor schimba odată ce proiectul de Ordonanță de Urgență ce vizează transportul elevilor va fi aprobat și documentul va intra în vigoare.

Relaţia dintre elevi şi autorităţi s-a deteriorat grav în ultimii ani în urma ordinului dat de ministru, marcați de criza sanitară, globală, dar şi de alte probleme locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…