vineri, 14 iunie, 2024
Home Actualitate VIDEO: Marinarii salvați de pe cargoul scufundat în Marea Neagră au ajuns la țărm

VIDEO: Marinarii salvați de pe cargoul scufundat în Marea Neagră au ajuns la țărm

de Redacția Dotto
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Mobilizare fără precedent în Portul Constanța. Zeci de reprezentanți ai autorităților portuare și echipaje medicale i-au așteptat în această dimineață pe cei nouă marinari ucraineni salvați din mijlocul furtunii, după ce cargo-ul lor, încărcat cu cărbune, a fost înghițit de valuri, ieri dimineață. Cei nouă se află în afara oricărui pericol și au fost  preluați de agentul lor. Trupul neînsuflețit al unui marinar a fost adus la mal, iar alți doi membri ai echipajului sunt, în continuare căutați în mare. O femeie cadet aflată la borul cargo-ului este acum la spital, medicii fiind optimiști în privința evoluției stării ei de sănătate. Autoritățile portuare spun că cel mai probabil incidentul din Marea Neagră s-a produs din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Cei 9 marinari ucraineni au ajuns în Dana de Pasageri a Portului Constanța în această dimineață, la bordul GSP Falcon. Aici au fost așteptați de nouă ambulanțe cu echipe medicale, de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Gărzii de Coastă și ai Căpităniei Constanța. Tot în Dana zero au venit și angajații de la Medicina Legală, care au preluat cadavrul unuia dintre marinarii decedați și recuperat de salvatorii români. Alți doi membri ai cargoului sunt în continuare dați dispăruți.

Supraviețuitorii au trecut printr-un control medical de rutină și au fost testați cu teste antigen, rezultatele fiind, din fericire, negative. Mai departe, pentru ei vor urma controale medicale amănunțite.

La 75 de mile marine în larg, Fregata Regina Maria și o navă a Gărzii de Coastă continuă operațiunile de căutare a celorlalți doi marinari dispăruți în valuri, iar la țărm autoritățile încearcă să refacă filmul indicentului pentru a afla cum a fost posibil ca nava să se rupă în două și mai apoi să se scufunde.

La Ambasada Ucrainei la București a fost deschisă o linie de urgență pentru rudele marinarilor, iar Ambasada face și demersuri pentru repatrierea lor, nu înainte ca aceștia să fie însă audiați de organele de cercetare care au preluat cazul.

Zona în care s-a scufundat cargoul încărcat cu cărbune va fi monitorizată de autoritățile navale și de reprezentanții Agenției de Mediu, care vor să evite o eventuală poluare. La locul indicentului va ajunge și o echipa de scafandri, care va analiza epava și le va furniza anchetatorilor indicii importante pentru anchetă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult