miercuri, 15 ianuarie, 2025
Home Actualitate FOTO: Pompierii constănțeni s-au luptat 7 ore să lichideze incendiul de la Poarta Albă

FOTO: Pompierii constănțeni s-au luptat 7 ore să lichideze incendiul de la Poarta Albă

de Redacția Dotto
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Aproximativ 7 ore, 242 de salvatori constănțeni au luptat cu flăcările pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit ieri, la Poarta Albă.

Flăcările amenințau să se extindă la un cămin de persoane vârstnice, la penitenciarul Poarta Albă,la 2 ferme din proximitate, dar și la mai multe gospodarii, misiunea colegilor fiind una extrem de dificilă. Efortul lor a fost unul considerabil având în vedere temperaturile mari degajate de flăcări dar și greutatea echipamentelor de protecție – peste 25 kg.

„Colegii noștri au dat dovadă de curaj și profesionalism, demonstrând încă o dată dăruirea lor pentru a proteja viețile și bunurile oamenilor. Aceștia au reușit să facă protecție la căminul de bătrâni, unde au salvat 87 de persoane, dar și la penitenciar, clădirea nefiind afectată de flăcări. Au ars 450 de hectare și s-a intervenit cu 17 autospeciale de stingere și 15 resurse medicale( 3 SMURD B, 1 SMURD C, 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SAJ). Vă mulțumim pentru eforturile depuse și vă urăm mult succes în toate misiunile!”,

au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Recomandările salvatorilor de la ISU:

NU IGIENIZAȚI TERENURILE PRIN INCENDIERE!

Reamintim cetățenilor că arderea vegetației este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii. Iată câteva motive pentru a evita această practică: Risc major de propagare rapidă a incendiilor – vântul și condițiile meteorologice pot transforma rapid un foc mic într-un incendiu de proporții.

Pericol pentru vieți omenești și bunuri – incendiile de vegetație pot ajunge în zone locuite, punând în pericol casele și viețile oamenilor.

Impact negativ asupra mediului – distrugerea habitatelor naturale și poluarea aerului sunt consecințe grave ale incendiilor de vegetație.

Ce puteți face pentru a preveni incendiile de vegetație: Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult