Fotografi constănţeni au recreat odaia de la sat a bunicilor

Decor inedit de sărbători! Doi fotografi din Constanţa au recreat odaia de la sat a bunicilor pentru şedinţele foto de Crăciun. Mihaela şi Adrian au creat în zece zile o parte din copilăria de la sat în studioul lor. Cipicii de lână, radioul la care se asculta Europa Liberă, soba, păpuşile de porţelan, bradul împodobit cu mere, sunt doar câteva dintre elementele care alcătuiesc atmosfera de odinioară din studioul talentaților fotografi.

Decorul de Crăciun este cel mai aşteptat moment pentru toţi iubitorii de fotografie. Oamenii sunt nerăbdători să vadă poveştile de lângă brad. Adrian Marin şi Mihaela Gartone au un studio foto în Constanţa pe care l-au dedicat prietenilor. Cei doi fotografi şi-au dorit iniţial să creeze o poveste în stil victorian. Şemineul, elementele de catifea şi mobilierul luxuriant, au fost în coşul lor de cumpărături, dar Mihaela s-a răzgândit în ultimul moment.

Aşa au creat “Odaia de la sat”. În zece zile au reuşit să adune obiecte vechi din casa de la ţară a bunicilor şi a părinţilor şi să le dea viaţă într-un decor de Crăciun. Această odaie reprezintă de fapt bucătăria tradiţională în care famillile se întâlneau de sărbători. Cipicii de lână, radioul la care se asculta Europa Liberă, soba, păpuşile de porţelan, bradul împodobit cu mere, sunt câteva elemente ce te întorc în timp.

Pentru cei care nu știu ce ținute să aleagă pentru a se fotografia, în studio se pot găsi și câteva piese vestimentare tradiţionale. Bluzele româneşti, ilicele și cipicii sunt doar o parte din acest decor de poveste. Veronica este o clientă care prețuiește tradițiile românești și viața de la sat. Toate elementele din studioul foto o fac să își amintească cu nostalgie de copilărie.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care au luat decizia de a crea un alt fel de decor anul acesta este pandemia de coronavirus.

Nu doar decorul este diferit anul acesta, ci și clienții. Dacă în anii trecuți cei doi fotografi întâlneau foarte mulți copii , anul acesta cei care vin să facă poze la ei în studio sunt oameni de toate vârstele.

La o astfel de şedinţă foto clienții sunt aşteptați cu cozonac şi cu ceai cald,

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…