Panourile fotovoltaice sunt o alternativă tot mai căutată în această perioadă în care prețurile la energie electrică au luat-o razna, iar Uniunea Europeană ne sfătuiește să reducem consumul.
Gelu Tulea spune că dacă nu ar fi investit într-un sistem de panouri fotovoltaice ar fi riscat falimentul. Afacerea în turism pe care o are presupune un consum ridicat de energie, iar un calcul simplu i-a arătat că ar fi trebuit să scoată din buzunar cel puțin 20 de mii de lei pentru a-și acoperi facturile. Un cost mult prea mare pentru veniturile sale. Așa se face că a pariat pe energia de la soare și și-a instalat în curte 140 de panouri fotovoltaice. A plătit pentru ele 280 de mii de euro. Deși recunoaște că a fost un efort financiar destul de mare, omul nu regretă alegerea făcută. Produce acum mai mult decât consumă și reușește să protejeze și mediul înconjurător.
Un alt constănțean a decis să își monteze panouri pe casa pe care o are la Cumpăna. Investiția l-a costat foarte puțin, datorită Programul Casa Verde, prin care a beneficiat de finanțare guvernamentală.
Specialiștii spun că investiția și costurile cu întreținerea panourilor fotovoltaice s-ar putea amortiza în maximum cinci ani.