FPIOR: Românii nu trebuie “amendați” pentru că aleg destinații externe de vacanță!

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) se disociază ferm de propunerea avansată în mass-media de către FPTR , de impunere a unei taxe de promovare a turismului românesc, asupra turiștilor români care călătoresc în afara țării.

“Nu am făcut parte din niciun grup de discuții sau întâlniri pe această temă și nu susținem, în nici o variantă, o asemenea propunere. FPIOR reprezintă mii de operatori HORECA din 18 județe ale României – destinații turistice românești și susține și promovează interesele industriei ospitalității din România. Libera circulație a cetățenilor români este un drept fundamental și care nu poate fi “amendat” sau sancționat”, a declarat Valentin Șoneriu, Președinte FPIOR.

Președintele FPIOR mai spune că destinațiile de vacantă românești trebuie să concureze între ele în preferințele românilor și se află în mod liber și necondiționat în concurență cu destinațiile externe.

„Nu putem sancționa turistul român pentru că alege Turcia sau Grecia, în timp ce autoritățile locale și centrale și chiar și unii dintre operatorii privați nu reușesc să coaguleze strategii de dezvoltare și promovare a turismului în destinațiile românești și, mai grav, o strategie la nivel național”, a mai spus Valentin Șoneriu.

“Inadmisibil să ne gândim să sancționăm turistul român pentru ineficiența statului de a atrage turiști în România. Ne opunem categoric unei asemenea propuneri!”, a declarat Corina Martin, Secretar General FPIOR.

Aceasta consideră că este misiunea si răspunderea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și a autorităților locale să se coordoneze „și să deruleze un management serios și responsabil în cheltuirea eficientă a banilor colectați din taxele percepute de la turisti (City Tax) și de la operatorii din turism (Taxa de Promovare a turismului), în așa fel încât să atragă creșterea numărului de turiști în destinații din România și creșterea contribuției acestei industrii a Turismului la PIB”.

„Trebuie să putem vedea mai repede, în sfârșit, performanțe în a atrage mai mulți turiști în România . De aceste obiective nu pot fi răspunzători cetățenii români, care sunt liberi să aleagă unde doresc să își petreacă vacanța sau o călătorie , în funcție de preferințe, de oferte și de atractivitatea acestora, de pachetele de servicii oferite și, desigur, de tarifele ofertate”, a mai spus Martin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…