duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Franța, campioană mondială la handbal feminin

Franța, campioană mondială la handbal feminin

de Redacția Dotto

Herning, Danemarca, 17 decembrie 2023 – Franța s-a impus în finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia şi Suedia după ce a trecut de Norvegia cu scorul de 31-28 (20-17), în ultimul act disputat duminică la Herning (Danemarca).

Franța a câștigat astfel al treilea titlu mondial din istorie, după cele din 2003 și 2017. Norvegia, deținătoarea titlului, a terminat pe locul secund.

Franța a dominat finala de la început până la sfârșit. Echipa antrenată de Olivier Krumbholz a condus din start și a câștigat prima repriză cu 20-17. În repriza secundă, Norvegia a revenit la un singur gol (26-25), dar Franța a reușit să se desprindă din nou și să câștige meciul.

Cele mai bune marcatoare ale Franței au fost Léna Grandveau și Tamara Horacek, cu câte cinci goluri fiecare. Nora Mork a fost cea mai bună marcatoare a Norvegiei, cu opt goluri.

Victoria Franței este o revanșă pentru înfrângerea din finala Campionatului Mondial din 2021, când Norvegia a câștigat cu 29-22.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult