Fregata „Regina Maria”, final de misiune NATO în Marea Mediterană

Fregata „Regina Maria” revine acasă după misiunea în Marea Mediterană. Nava militară care are la bord un elicopter IAR-330 Puma Naval și un detașament de operatori pentru forțe speciale va acosta în Portul Militar Constanța miercuri, la ora 11:00.  Fregata Regina Maria a participat la Operațiunea NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană.

Pe durata misiunii, fregata a acostat în portul militar Souda din Insula Creta, unde militarii români au participat la un modul de instruire specifică operației NATO. O altă escală a fost făcută în portul militar Alexandria din Egipt, pentru refacerea capacității de luptă și pregătirea activităților viitoare pe mare. Fregata „Regina Maria” a desfășurat acțiuni de monitorizare a spațiului maritim sub gruparea navală NATO, a parcurs peste 5.000 de mile marine și a interogat aproximativ 200 de nave comerciale, care au tranzitat raionul maritim din aria de responsabilitate.

Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj format din 240 de militari contribuie la îndeplinirea obligațiilor asumate de România pentru asigurarea securității maritime a NATO și lupta împotriva terorismului, alături de partenerii NATO.

Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj format din 240 de militari și comandată de comandorul Mitel-Laurențiu Alexandru, a încheiat cea de-a șasea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană, prin care Armata României a contribuit activ la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice, atât prin asigurarea securității și stabilității în bazinul mediteraneean, cât și prin intermediul diplomației navale„, au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…