Fructe și legume stricate în piețe

Canicula provoacă pagube majore și în piețele din Constanța. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, piața devine o seră, iar produsele comercianților se strică pe tarabe și de cele mai multe ori ajung la gunoi.

Nu există aer condiționat sau vreun sistem de ventilație și nici depozite cu temperatură controlată, în care comercianții să-și poată proteja produsele.

Un comerciant a găsit însă o metodă proprie de a-şi păstra marfa în condiţii bune. Și-a improvizat o stropitoare cu care pulverizează la fiecare jumătate de oră produsele expuse. Astfel, pierderile sunt mai mici, spune acesta.

Deși sunt nemulțumiți de condițiile din piață, clienții sunt înțelegători. Aleg cu atenție fructele și legumele, ba mai mult, unii constănțeni cumpără produsele bine coapte pentru a nu le lăsa în piață să se strice.

Inspectorii ANPC spun că supraveghează permanent condițiile din piață și felul în care produsele sunt depozitate și prezentate. Până în acest moment, inspectorii nu au găsit nereguli în piețele din Constanța.

Meteorologii anunță temperaturi peste medie şi în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…