miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Fructe și legume stricate în piețe

Fructe și legume stricate în piețe

de Redacția Dotto

Canicula provoacă pagube majore și în piețele din Constanța. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, piața devine o seră, iar produsele comercianților se strică pe tarabe și de cele mai multe ori ajung la gunoi.

Nu există aer condiționat sau vreun sistem de ventilație și nici depozite cu temperatură controlată, în care comercianții să-și poată proteja produsele.

Un comerciant a găsit însă o metodă proprie de a-şi păstra marfa în condiţii bune. Și-a improvizat o stropitoare cu care pulverizează la fiecare jumătate de oră produsele expuse. Astfel, pierderile sunt mai mici, spune acesta.

Deși sunt nemulțumiți de condițiile din piață, clienții sunt înțelegători. Aleg cu atenție fructele și legumele, ba mai mult, unii constănțeni cumpără produsele bine coapte pentru a nu le lăsa în piață să se strice.

Inspectorii ANPC spun că supraveghează permanent condițiile din piață și felul în care produsele sunt depozitate și prezentate. Până în acest moment, inspectorii nu au găsit nereguli în piețele din Constanța.

Meteorologii anunță temperaturi peste medie şi în zilele următoare.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult