marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Fugari, care au trecut ilegal frontiera, opriți de polițiștii de la Garda de Coastă

Fugari, care au trecut ilegal frontiera, opriți de polițiștii de la Garda de Coastă

de Redacția Dotto

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, într-un autoturism condus de către un cetățean sirian cu documente de călătorie emise de autoritățile germane, alți doi cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria.

„În data de 30.10.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orelor 19.00, în zona localității Ostrov, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în Germania, condus de un cetățean sirian în vârstă de 40 de ani, având asupra sa documente de călătorie emise de autoritățile din Germania, în care se aflau încă două persoane, care au declarat că sunt cetățeni sirieni și nu posedă documente de identitate”, au transmis polițiștii.

Persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Cei doi cetățeni sirieni urmează a fi preluați de către autoritățile bulgare în baza acordului existent între România și Bulgaria.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult