Galeria de Artă

A dispărut Galeria de Artă amenajată în memoria lui Virgil Coman. Locul exponatelor a fost luat de mizerie și de oameni ai străzii care se adăpostesc în pasajul de pe Ștefan cel Mare de vremea rea. Trecătorii spun că nu au văzut niciodată pe cineva care să curețe galeria, iar ONG-urile cer administrației locale să se implice mai mult pentru ca spațiul să nu se distrugă de tot.

Amenajată într-un spațiu neconvențional, în pasajul de pe strada Ștefan cel Mare, Galeria de Artă Virgil Coman a fost gândită de arhitectul Victor Plăcintă ca un hub pentru artiștii constănțeni și amenajată de Asociația Wild Art în 2017, în memoria regretatului şef al Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale.

Reprezentații societății civile spun că delăsarea autorităților locale vis-a-vis de acest spațiu este de neînțeles, cu atât mai mult cu cât Serviciul de Igienă Publică se află la doar două străzi distanță de pasaj. Plin de mizerie și paf, cu podeaua degradată și pereții scorojiți și treptele murdare, pasajul nu mai adăpostește astăzi nici măcar exponatele, care îi determinau pe constănțeni să se oprească din vacarmul cotidian și să le admire. Doar chipul lui Virgil Coman pictat într-un colț mai amintește de galeria care a adus o pată de culoare orașului. În rest, pustiu. Nici măcar postul agentului de pază nu mai există.

Reprezentanții administrației locale justifică dispariția expoziției din Galeria Virgil Coman de începerea unor lucrări de modernizare a zonei pietonale Ștefan cel Mare. Aceștia spun că exponatele au fost ridicate pentru o perioadă de de ONG-ul care a amenajat pasajul, dar că vor reveni.

Alin Vintilă nu precizează însă și când va începe șantierul pentru proiectul care presupune reabilitarea tramei stradale, extinderea zonei pietonale, crearea de zone cu spațiu verde, amplasarea de fântâni arteziene și amenajarea de mobilier urban inteligent în zona Ștefan cel Mare. Acesta subliniază însă că aceste lucrări sunt condiționată de finalizarea celor pe care societățile de apă și termoficare le derulează în prezent în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…