joi, 13 iunie, 2024
Home Actualitate Garda de Mediu a amendat pentru poluare operatorul din Portul Constanța unde a luat foc magazia de uleiuri

Garda de Mediu a amendat pentru poluare operatorul din Portul Constanța unde a luat foc magazia de uleiuri

de Redacția Dotto

Garda de Mediu Constanța a efectuat verificări ca urmare a incendiului produs ieri la o magazie de materiale din Dana 90 a Portului Constanța. 

Suprafața afectată de incendiu a fost de aproximativ 300 mp. Au ars cca. 200 l ulei de motor, dar si cca. 500 kg deșeuri periculoase depozitate într-un compartiment al magaziei: ambalaje de plastic contaminate cu substanțe periculoase, absorbanți, filtre de ulei, tuburi fluorescente.

Incendiul a fost lichidat de echipajele ISU Dobrogea în aproximativ o oră, timp în care s-au degajat în atmosferă emisii poluante. Societatea a fost amendată cu 15.000 lei conform Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. 

Operatorul deține autorizație de mediu pentru desfășurarea activităților de reparare și întreținere a navelor și bărcilor și a anunțat incidentul conform obligațiilor stabilite prin actul de reglementare.

Sursă foto: Garda de Mediu Constanța

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult