joi, 18 aprilie, 2024
Home Actualitate Garda de Mediu a amendat Petromidia cu 50.000 de lei, în urma exploziei de zilele trecute

Garda de Mediu a amendat Petromidia cu 50.000 de lei, în urma exploziei de zilele trecute

de Redacția Dotto

Garda de Mediu Constanta a finalizat controlul pentru stabilirea cauzelor și consecințelor provocate de evenimentului produs in data de 29.03.2024, orele 8:30, respectiv explozie urmată de incendiu la cuptorul din instalația de hidrofinare benzina, incident pentru care ISU Dobrogea a activat Planul Roșu de Intervenție.


Operatorul are ca obiect de activitate fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului și detine Autorizația Integrata de Mediu, emisa de Agentia pentru Protectia Mediului Constanta. Mentionam ca instalațiile erau oprite la data si ora producerii incendiului, uzina rafinare fiind in revizie generala incepând cu data de 06.03.2024.


Operatorul este incadrat ca amplasament SEVESO de nivel superior, conform prevederilor Legii 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major in care sunt implicate substante periculoase. Conform datelor analizate, incidentul nu se încadrează ca accident SEVESO, conform Anexei 7 din Legea 59/2016.


Urmare a inspectiei efectuate, societatea a fost amendata cu 50.000 lei intrucat operatorul nu a respectat obligatia legala de a identifica si preveni riscurile pe care substanţele şi preparatele periculoase le pot avea asupra mediului si sănătatii populatiei.
Monitorizarea calității aerului dupa producerea incendiului a fost efectuată de un laborator acreditat, nefiind inregistrate depășiri la indicatorii analizati.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult