marți, 15 octombrie, 2024
Home Editorial Genul programului: Dramă

Genul programului: Dramă

de Gabriel Crețu
Dramă

În atmosferă plutește din nou o stare de tensiune pe care nu cred că o poate nega nimeni. Dacă spectrul politic de la noi ar fi un film, ar trebui specificat: Genul programului…Dramă! Și se cuvine să decretăm că un act de guvernare este un inamic fără milă!  Proliferarea binelui în organismul public  a fost pârâul cu care a început totul.

După care au apărut alte mijloace tehnice pentru șuntarea, degradarea și deteriorarea binelui și normalitații politice, iar pârâul despre care vorbim, a devenit un fluviu imens, care ne-a inundat pe toți. Zilele acestea au loc zbateri ale clasei politice care parcă ne trimit în urmă, la legislaturile trecute. Asta pentru că cineva are marele talent de a ne scoate ciclic din sărite. A început o râcă între premier și alți miniștri și oficiali din coaliție, care pe noi pe spectatorii ne obosește și ne face să avem, acea  figură istovită de șaman proaspăt întors dintr-o călătorie în Ceruri.

Până și Șeful Statului a simțit nevoia unei ieșiri la rampă, în care a declarat că, încrederea românilor în legislativ nu este la cele mai înalte cote. Iar reîntoarcerea la agenda cetățeanului trebuie să reprezinte linia directoare a activității parlamentare. Oamenii s-au săturat de discursuri sterile, vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare – a spus Klaus Iohannis. Practic avem o recidivă de comportament. Pentru că se pare că tot Justiția agită apele în România, exact ca în legislatura trecută. Părerile sunt împărțite iar rivalitățile colosale. 

Clasa politică se poartă ca romancierul acela care nu se mai poate gândi la cărțile lui, fiindcă s-a îndrăgostit și vede întreaga lume redusă la o aluniță și doi pistrui. Într-o lume literară perfectă, într-o astfel de situație, cineva ar trebui să fie responsabil cu ordonarea cozii la autografe. Dar noi ne aflăm într-un roman care se scrie acum și în care zveltețea vorbelor și faptelor, au ceva în comun cu broșurile din campaniile electorale. Din păcate în cazul de față se verifică ipoteza potrivit căreia, prioritățile românilor sunt precum găinile…adică la 20 de metri de „Casa Poporului”, aceste priorități sunt ale nimănui. 

Nu știm sincer, cât de trendy mai este în 2021 să faci politică, deși vedem că toata lumea “bună” face politică, pentru că în mod sigur există avantaje, însă trebuie să recunoaștem că multora dintre acești domni care fac politică, li s-ar potrivi mai bine, un job part-time în industria textilă. Pentru că le sunt cam mari costumele și pălăria. Ne place să credem că în afară de un congres și o ședință pe o temă dată despre anumite rivalități, domnii din distribuția acestui film, vor mai avea timp să rezolve  și acele câteva lucruri referitoare la fapte – astfel încât între așteptări și realitatea concretă, să nu mai apară din nou un ditamai hăul.

Președintele a spus că reîntoarcerea la agenda cetățeanului trebuie să reprezinte linia directoare. Deocamdată ce se vede din turnul de control, sunt doar niște episoade despre prioritizarea inversă a problemelor din societate. Să sperăm totuși că de data aceasta, nu vom mai vorbi despre  personaje care au dubluri identitare, ca într-un carnaval în care dincolo de mască nu se află obrazul, ci o a doua mască. Pentru că în această logică deraiată, situația nu poate fi decât ori așa, ori altfel.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult