Google a dezvăluit ultima sa creație de inteligență artificială – Gemini. Acest model generativ poate analiza și înțelege o gamă variată de formate, de la texte și video la audio, coduri de programare și fotografii. Ceea ce îl face remarcabil este capacitatea sa de a oferi răspunsuri inteligente și relevante pe baza informațiilor analizate.

Gemini va fi integrat în chatbotul Bard și va fi disponibil pe telefoanele Pixel 8 Pro, reprezentând o evoluție semnificativă în domeniul inteligenței artificiale.

Gemini, noul model lingvistic mare (LLM) dezvoltat de Google, reprezintă o realizare tehnologică semnificativă. Acest sistem matematic complex „învață” din datele analizate și poate genera text în mod inteligent. Gemini se poziționează ca un concurent direct pentru GPT-4 de la OpenAI, iar diferența majoră constă în capacitatea sa „multimodală”. Modelul poate analiza imagini, sunete digitale, videoclipuri și poate înțelege, explica și genera coduri în diverse limbaje de programare. Potrivit reprezentanților DeepMind, Gemini este mai avansat decât modelele anterioare, putând genera răspunsuri precise ce se apropie de raționamentul uman în anumite situații complexe.

Check Also

TVR SPORT, noul canal de sport din România, va fi lansat în martie

Televiziunea Română (TVR) pregătește lansarea unui nou canal de televiziune dedicat sportu…