Google a lansat primul smartwatch

Google s-a decis să dezvolte un smartwatch, care arată promiţător şi are potenţialul de a deveni un succes.

Google a optat pentru un cadran rotund, care măsoară doar 41 mm, este subţire şi cântăreşte numai 32 de grame, fără brăţară. Acesta are o notă de eleganţă şi ar putea fi pe placul celor care preferă un smartwatch care seamănă cu un ceas tradiţional.

Dezavantajul acestei abordări vine din faptul că nu este loc pentru o baterie mare. Pixel Watch are o baterie de 294mAh, care promite o autonomie de 24 de ore. Cu un cablu USB-C, o încărcare completă ar trebui să dureze aproximativ 80 de minute.

Pixel Watch se bazează pe cipul Exynos 9110, de la Samsung, însă foloseşte şi un procesor secundar, Cortex M33, responsabil de optimizarea bateriei. Memoria RAM ajunge la 2GB, ceea ce este, probabil, un record pentru smartwatch-uri.

Pixel Watch are GPS, LTE şi NFC pentru plăţi wireless. Ceasul poate măsura pulsul şi oxigenarea sângelui şi integrează multe dintre aplicaţiile Google, de la Gmail şi Calendar la Assistant şi Maps cu funcţii de ghidare. Versiunea de bază va costa 350 de dolari, iar cea cu conexiune de date va costa 400 de dolari.

Ambele vor fi disponibile din 13 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…