marți, 16 aprilie, 2024
Home Uncategorized Google testează afișaje inteligente care se activează fără un cuvânt de trezire

Google testează afișaje inteligente care se activează fără un cuvânt de trezire

de Andrei Cernat

O nouă funcție testată intern la Google ar putea elimina necesitatea de a spune „Hei Google” înainte de a exprima comenzi pe afișajele inteligente Nest Hub, relatează Android Central. În schimb, caracteristica denumită în cod „Blue Steel” ar putea permite dispozitivului să vă simtă pur și simplu prezența și să asculte proactiv comenzile fără a fi nevoie să auziți mai întâi cuvântul de veghe.

Funcționalitatea a fost arătată într-un videoclip postat pe YouTube de Jan Boromeusz, care Android Central notează anterior că a scurs funcții precum noul mod întunecat al Nest Hub înainte de anunțul său oficial. În videoclip, Boromeusz poate fi văzut cerând o varietate de informații, toate fără să pronunțe odată cuvintele „Hei Google”. Ecranul său inteligent Nest Hub Max rulează un firmware intern scurs, destinat testării în cadrul Google și nu este clar dacă compania intenționează să lanseze funcționalitatea în mod public.

Speculația este că Nest Hub Max își folosește ultrasunetele existente pentru a simți prezența unei persoane și a începe să asculte. În acest moment, afișajul inteligent îl folosește pentru a regla pur și simplu informațiile afișate. Cu toate acestea, în viitor, aceeași tehnologie i-ar putea permite să asculte comenzile vocale atunci când știe că sunteți în apropiere. Ars Technica speculează că ar putea folosi și funcția Face Match a camerei sale pentru a-și face o idee mai bună despre cine vorbește. Boromeusz afișează o opțiune pentru activarea și dezactivarea Blue Steel activat în meniul de setări al afișajului inteligent.

Dacă este pus la dispoziția publicului, Blue Steel ar putea ridica probleme de confidențialitate. Un element cheie al difuzoarelor și afișajelor inteligente actuale este acela că acestea acordă atenție doar la ceea ce spui după ce aud cuvântul de veghe. Bazându-se doar pe detectarea proximității, crește riscul ca dispozitivele să audă ceva ce nu ar trebui să facă, în detrimentul vieții private.

Acestea fiind spuse, „Blue Steel” ar putea crea o caracteristică opțională utilă pentru unii. A fi nevoit să spui în mod repetat „Hei Google” sau „Ok Google” înainte ca fiecare comandă vocală să poată fi o durere, iar acest lucru face ca accesarea informațiilor de care ai nevoie să fie mult mai rapidă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult